Dobrodošli na službene stranice Srednje škole dr.fra Slavka Barbarića, Čitluk |
Kutak za roditelje PDF Ispis E-mail

Pripremila: pedagogica Doris Vlašić


Poštovani roditelji, ovaj kutak stranice namijenjen je vama.

 

"Djeca su poput ružina pupoljka: ako ga dobro njegujemo, razvije se u divan mirisan cvijet; ako ga zapustimo, postat će uvela ruža."


Jednako se tako željeno, voljeno i pravilno odgojeno dijete razvija u zdravu ličnost, postaje moralna, humana i cijenjena osoba, sa svim pozitivnim karakternim ljudskim vrijednostima. Bez roditeljske nježnosti, skrbi, ljubavi, patit će cijeli život. Osiguramo li djeci sretan život, mir u obitelji i dobar odgoj, formirat ćemo ih u zdrave, moralne, osobe koje će krasiti dobrota i humanost, pa će ponos koji ćemo tada osjećati u potpunosti nadmašiti sve brige roditeljstva.

Roditeljstvo je težak posao, koji samo vi možete dobro obaviti jer su roditelji uzor za cijeli život.

Potvrđeno je kako sudjelovanje roditelja u školovanju djeteta može značajno pomoći u dječjem uspjehu i samopouzdanju. Suradnja škole i roditelja jedna je od ključnih komponenti u postizanju ovog cilja!


Roditelji su prirodno prvi i najvažniji učitelji djeteta, oni najbolje poznaju djetetove potrebe, interese i poteškoće, kojih stručnjaci u školi nisu uvijek svjesni.


Stoga se trudite i budite optimistični te omogućite djeci da uživaju u najljepšem životnom razdoblju. Smijehom pokažite da se mnogi problemi uz radost lakše rješavaju. Saslušajte dijete bez predrasuda kako bi ono otvoreno izrazilo svoje emocije. Za razvoj samopouzdanja i motivacije potičite njegova pozitivna ponašanja. Uvijek gledajte što je dobro u vašem djetetu. Vjerujte da može nešto dobro učiniti i prije nego li je to učinilo.

I što je najvažnije, uživajte u svakom detalju, u lijepu sunčanom danu, zajedničkoj šetnji i ljepoti prirode, jer neki su trenuci nepovratni i zajedničkom suradnjom radimo na tome da naša djeca budu svima nama na ponos.

Kao samo jedan od načina naše zajedničke suradnje s Vama, donosimo Vam i ovaj KUTAK, koji je namijenjen samo VAMA – RODITELJIMA, jer zajedničkom suradnjom možemo puno toga postići!

Roditelji mogu pomoći učeniku da stvori pozitivnu sliku o školi jer to je važno za njegovo snalaženje i ulaganje napora u svladavanje školskih obaveza.

 

Stoga pogledajte:

Također pogledajte prezentaciju koja prikazuje poruku djece roditeljima. Prezentacija je jako poučna. Možete je preuzeti   ovdje

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 

Prijem roditelja

VRIJEME PRIJEMA RODITELJA

Informatika

informatika

Kalendar nastave

Veljača 2018 Ožujak 2018 Travanj 2018
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Naša vremenska prognoza

Posjećenost stranice

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas4053
mod_vvisit_counterJučer15190
mod_vvisit_counterOvaj tjedan19243
mod_vvisit_counterProšli tjedan118041
mod_vvisit_counterOvaj mjesec324229
mod_vvisit_counterUkupno9417051